Confronterende vertolkingenOpening: Zondag 18 juli 2010 - 15.00 uur


U bent van harte welkom!

Haagse Kunstkring
Denneweg 64
2514 CJ Den Haag
(070) 3647585

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 12.00 - 17.00 uur
zondag 13.00 - 17.00 uur
toegang gratis

 

Tentoonstelling Confronterende vertolkingen tussen schilderijen, foto's, video en beelden van Anton Gregoire, Robert Verhaaf, Petra Wiek en Trudy Bersma.
Van 18 juli t/m 3 augustus 2010.

Website haagse kunstkring: http://www.haagsekunstkring.nl/hkk.htm/agenda.htm

Anton Gregoire

Voor zijn ontwikkeling als kunstenaar zijn de beeldende aspecten van zijn architectonische werk de grootste inspiratiebron. Het verbeelden van essentiële en kenmerkende eigenschappen van een plek zijn terugkerende thma's in zijn werk als beeldend en bouwend kunstenaar.

In zijn schilderijen zien we een expressief kleurgebruik, repeterende patronen, harmonische vlakverdelingen en ritmiek. De composities op het doek zijn in de basis mathematisch opgezet. Het regelmatige in zijn composities wordt echter meestal op allerlei manieren weer doorbroken. Door gebruik van vele kleurlagen en texturen veranderen de schilderijen subtiel van karakter bij een andere lichtval. Het zijn herinneringen aan prachtige landschappen of uitzicht.

anton20gregoire20k
petra20wiek20k

Petra Wiek

De ruimten in de schilderijen van Petra Wiek verwijzen naar de dagelijkse leefomgeving, meestal het interieur. In de ruimtes bevinden zich herinneringen en gedachten die niet zichtbaar maar wel voelbaar zijn. De donkere vlakken dragen een nogal beklemmende emotie uit. In die zin geeft de eerste confrontatie een bepaalde zwaarte; een ruimte voor herinneringen.

Robert Verhaaf

"Ruimte, wat is dat eigenlijk? En dan nog uitgedrukt in de vorm van een schilderij. Verf, een vaste en na droging harde materie die feitelijk tegenovergesteld is aan ruimte, en bovendien plat. Voor mij is ruimte een bijna onbegrensde omgeving, en ook een constante qua beweging en beweeglijkheid. Ruimte waarin ruimte is voor iets met een ander volume of een andere beweging.

robert20verhaaf20k
trudy20bersma20k

Trudy Bersma

Een speels element maakt het werk van Trudy Bersma licht en vrolijk. Het doet soms sterk denken aan dat van Miró, maar zij heeft een duidelijke eigen signatuur. Haar laatste grote opdracht was van de gemeente Zoetermeer: een kunstproject met de titel Speelspoor. Het bestaat uit allerlei beeldende elementen, zoals een mobile, een hinkelbaan en een geurtuin voor kinderen met en zonder beperkingen.

 

knop_terug40pix